Info

Bakom boken

Bakom boken med Daniel Sjölin är en podcast om litteratur och skrivande producerad av Norstedts och Rabén & Sjögren.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2018
January


2017
June
May
April
March
January


2016
December
November
October
September
June
April
March
February
January


2015
November
October
July
June
May
April


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: October, 2015
Oct 19, 2015
Serieböcker för barn - det är ju självklart!
Det är kul att läsa serier! Oavsett om man har knäckt läskoden eller har en lång uppförsbacke till att läsa böcker, så erbjuder serier en fantastisk värld av roliga och spännande historier. Seriernas sätt att kombinera ord och bilder skapar ett sammanhang som är lätt att komma in
i och lätt att komma ihåg.
 
År 2015 tog Rabén & Sjögrens seriesatsning fart, med fyra böcker på våren och ytterligare fem på hösten. I denna podcast berättar Josefin Svenske och Fabian Göransson om tankarna bakom satsningen, för programvärd Alle Eriksson.
 
”Man brukar skratta och man blir på bra humör
om man är ledsen.”
Elev i Ulriksdalskolan
om Rabén & Sjögrens serieböcker i TV4 Nyheterna
Oct 5, 2015
När Harry Potter kom till Sverige

Från den dagen Hogwarts Express rullade in på platform 9 ¾ och hämtade upp Harry Potter för vidare transport till trollkarlsskolan har ingenting varit sig likt i barnboksvärlden. Den föräldralöse pojken som visar sig vara en trollkarl tog världen med storm – böckerna om Harry Potter har sålt i hundratals miljoner exemplar världen över.

I den här podcasten berättas historien om hur denne Harry kom till Sverige. Annika Seward Jensen och Cecilia Knutsson som var med "när det begav sig" berättar minnen från den tiden och tar oss med bakom kulisserna på förlaget.

Den 6:e oktober 2015 släpps den första illustrerade utgåvan av Harry Potter, världen över. Illustratör är konstnären Jim Kay. Utgivningen av alla delar i serien kommer att pågå fram till år 2021.

1