Info

Bakom boken

Bakom boken med Daniel Sjölin är en podcast om litteratur och skrivande producerad av Norstedts och Rabén & Sjögren.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2018
January


2017
June
May
April
March
January


2016
December
November
October
September
June
April
March
February
January


2015
November
October
July
June
May
April


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: July, 2015
Jul 6, 2015
Moln

I det tolfte avsnittet av Bakom boken får vi besök av L-G Nilsson, meteorolog och fotograf aktuell med boken Moln. Han och förläggare Malin Bergman samtalar om vårt kanske mest älskade samtalsämne – vädret.

Om boken:

 

Vädret intresserar oss svenskar i allmänhet och båtmänniskor i synnerhet. Våra tv-meteorologer blir kändisar och det utkommer ständigt nya populärvetenskapliga böcker i meteorologi.

Moln är ett nytt sätt att ta sig an ämnet, den belyser detta vardagliga, men samtidigt fantasieggande och märkliga som rör sig över himlen och som i alla tider sporrat vår fantasi och inspirerat både konstnärer och vetenskapsmän. Samtidigt som vi numera förlitar oss på experternas utlåtande om vädret, intresserar vi oss allt mer för väderfenomen och oroas av vädrets ombytlighet och naturens krafter, alla kopplade till molnen på himlen. Moln är något som kan ge stämningsfulla upplevelser men också viktig information, särskilt till den som befinner sig på sjön.

Moln är en snyggt paketerad bok som tar upp fenomenet moln ur en mängd perspektiv: vad de består av, hur de bildas, former och mönster, färger, ljusfenomen, klimat, idéhistoria - allt illustrerat med pedagogiska, vackra och dramatiska fotografier, tagna av författaren som har flera fotoutställningar bakom sig.

1